Ученици от СУ“Иван Вазов“ взеха участие в инициативата на Община Поморие – Ден на отворените врати

окт 13, 2016   //   by ivan-vazov   //   Последни Новини  //  No Comments

На 12.10.2016 г. Община Поморие отвори врати за своите млади портньори –учениците от гимназиален етап на СУ “Иван Вазов“. Към действащия кмет г-н Иван Алексиев и общинската администрация се присъединиха   избраната  за кмет след вътрешен училищен избор Нанси Петрова Волдт-Каприева  от 12. а клас и нейните съученици от  осми до дванадесети клас.  Дарина Шивачева- заместник-кмет по „Бюджет и финанси“, Тодор Петров- заместник –кмет по  „Образование, култура,туризъм, хуманитарни дейности и спорт“ , Тодор Георгиев- заместник-кмет по „Строителство, инфраструктура, транспорт и управление на проекти“, Венелин Ташев – Секретар  на Община Поморие , Марта Димитрова-Главен юрисконсулт на Община Поморие и  Желязка Петрова- Председател на Общински съвет  също поеха  своите постове и задачи за деня.

Дванадесетокласничката сподели вълнението си да бъде кмет на своя град и община в този ден, но изрази и желанието си, както и това на своите съученици да  приемат  това предизвикателство, да видят и усетят „отвътре“ пулса на една работеща структура , каквато е общинската. Учениците споделиха общото си мнение,че това, което преживяват  днес, ще бъде частица от техния  житейски опит и от опита им  като граждани на своята страна.

Гимназистите бяха разпределени в различните дирекции и отдели на общината, посрещнати с усмивка, но и с работни задачи и текущи казуси, които трябваше да решават съвместно с по- големите си партньори в този общ проект.

В края на ползотворния работен ден възпитаниците на СУ “Иван Вазов“ благодариха на кмета и общинската  администрация за отправената покана и гласуваното доверие.  Споделиха, че  са разбрали най- важното, че да управляваш, преди всичко означава да бъдеш в услуга на хората от своя град и регион.Коментарите са спрени